lördag 19 oktober 2013

Virkad French Hot Dog!



Jag har en liten 2-åring som älskar att leka korvkiosk.
-"En kokt i baguette, tack!" hör man titt som tätt från lekrummet. Då är det väl självaste sjuttsingen om inte mamman kan virka en kokt i baguette till henne, eller hur!?!







Material: Valfritt garn som passar till virknål nummer 3. Jag har använt mig av dubbelt Demet wool till korven och dubbelt organic cotton till brödet, båda från Ice Yarns.
Korv:
Virka 3 lm och slut dem till en ring med en sm i första lm.
6 fm om ringen.
2 fm i varje m.
Fortsätt virka fm tills korven är ca 18 cm. Stoppa med vadd.
Virka 2 fm ihop varvet ut.
Klipp av tråden och dra den genom återstående m. Fäst.

Baguette:

Virka 3 lm och slut dem till en ring med en sm i första lm.
6 fm om ringen.
2 fm i varje m.
(1 fm, 2 fm i samma m) 6 ggr.
Virka nu fm tills arbetet mäter ca 13 cm.
Virka i bakre mb: (2 fm, 2 fm i samma m) 6 ggr.
Virka i båda mb: (3 fm, 2 fm i samma m) 6 ggr.
Virka 1 varv i bakre mb.
Fortsätt virka fm tills arbetet mäter ca 15 cm från sista vikvarvet.
(3 fm, 2 fm ihop) 6 ggr. Stoppa korvbrödet med lagom mycket vadd.
(2 fm, 2 fm ihop) 6 ggr
(1 fm, 2 fm ihop) 6 ggr.
(2 fm ihop) 6 ggr.
Klipp av tråden och dra den genom återstående m. Fäst.

Tips: Klipp av en toapappersrulle på längden, rulla ihop den så att den är något större än korven och tejpa ihop. Stoppa ner denna i brödet så är korven betydligt lättare att stoppa i. Roligare att leka med om det går lättare! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar